Trądzik różowaty

tradzik_wiem_o_zdrowiu

Forum

(Krystian)
Mam stwierdzony tradzik rozowaty,czy ktos moze pomoc w sprawie lekow? Co wizyta dermatolog przepisywal mi Rozex i Tetralysal.Teraz inny lekarz przepisal mi inne mascie i kremy. Czy ktos moze mi doradzic o swoich problemach z tradzikiem? Po tetralysalu nie mozna chodzic kiedy jest sloneczna pogoda,moze ktos podzieli sie ze mna o swoich problemach.
(więcej...)

4
różowaty (magduśka)
Mnie niestety Rozex za bardzo nie pomaga. Paskudne schorzenie, a jeszcze nie tak dawno nic mi nie było.
(więcej...)

3
Trądzik różowaty (marcin)
Witam Was. Nigdy nic z buzią się nie działo, po urodzeniu dziecka ( 4-lata temu ) buzia zrobiła się czerwona, ale jak to mamy mówią przejdzie Ci napewno wszystko się ureguluje.... poszłam do jednego dermatologa podejrzenie o alergie, do drugiego też itd. W końcu trafiłam i lekarz powiedział trądzik różowaty. Lekarz przepisał mi UNIDOX antybiotyk na 10 dni, do tego 3*po 2tabl Wit. B complex + 1*1tabl Wit. PP- widzę buzię w lepszych barwach :). Oprócz tego kazał mi zrobić badania na helicobacter pylori mam ich dużo za dużo :( jak pójdę na kontrolę będę wiedziała co dalej.
(więcej...)

22
produkty tiens (Malwa)
Hej! mam problemy z trądzikiem. ostatnio koleżanka poleciła mi stronę tiens-online.com.pl, na której są opisane produkty tiens. czy ktoś wie czy czy te produkty są skuteczne na trądzik?
(więcej...)

1
trądzik a antykoncepcja (betrta)
Słyszałam, że niektóre tabletki wspomagają leczenie trądzika, ja mam ten problem i chciałabym się dowiedzieć coś bliżej na temat tych tabletek.
(więcej...)

1
trądzik w wieku dojżałym (Zofia)
mam 28lat lat i od niedawna pojawil mi sie tradzik...jestem zalamana!!!nie wiem co mam robic!!!podejmuje zyciowe kroki bez chwili zastanowienia!!tak wplynelo na mnie to cos!!lekrz dal mi masc na poparzenia!!! na szczescie mam meza ktory ciagle mi powtarza ze obojetnie co by mi sie pojawilo na twarzy zawsze bedzie mnie kochal i zawsze bede dla niego piekna..ale co z tego kiedy ja nienawidze sie na siebie patrzc...boje sie ze pod wzgledem jakiegos zalamania psychicznego zniszcze sobie zycie!!POMOCY!!
(więcej...)

3
trądzik i solarium (patusia)
Hej.. też byłam u lekarz z trądzikiem i nic nie pomaga przypisał mi leki i nic mi nie pomaga:( może masz jakąś porade dla mnie jak mogę to zwalczyć??
(więcej...)

3
Sposoby na trądzik (Mikuś)
Hej:) tradzik tradzikowi nie rowny.Masz cos na rozowaty? Mi juz rece opadaja...Zezarlamy tyle antybiotykow i i nnego g...,ze sama sie dziwie, ze moja watroba jeszcze funkcjonuje...I nic! jak masz rade, to prosze. Ile ta rada kosztuje?/sciski
(więcej...)

4
Rozex na trądzik (Farnik)
Witam. Całą twarz mam czerwoną i bardzo suchą.Ostatnio dermatolog przypisał mi rozex. Na początku nie wiedziałam co to jest ale pytałam na innych forach i pisali że to dobry lek. Więc spróbowałam, i faktycznie to zadziałało.Moja twarz jest coraz jaśniejsza a skóra nie jest taka sucha jak była. Jestem bardzo szczęśliwa ponieważ może niedługo pozbędę się problemu. :) Polecam rozex. Gorąco pozdrawiam. :
(więcej...)

1
Mam problem (Rita)
Ja używam maści Protopic. Stosowana codziennie mnie bardzo pomaga.
(więcej...)

2

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

tradzik_ciekawostki

Ciekawostki

Krem na blizny
Jak powszechnie wiadomo od wielu lat na całym świecie panuje kult młodego i pięknego, niczym nie skażonego ciała. Cały czas przekonują Nas do tego wszystkie mass media, niezależnie od formy. Non stop jesteśmy bombardowani zdjęciami, reklamami, które kreują kanon piękna, do którego powinno się upodabniać. Obecnie nie zwraca się uwagi na ludzi, którzy swoje przykre historie mają zapisane na ciele w postaci blizn.

Czy wiesz, że...

Trądzik jest chorobą skóry, która powoduje jej zmiany w postaci powszechnie znanych pryszczy. Jest to spowodowane nadmiernym wydzielaniem sebum – oleistej substancji zatykającej pory - przez gruczoły łojowe. Zmiany trądzikowe występują najczęściej na twarzy, plecach, klatce piersiowej i ramionach.

Polecamy

Pryszcze
Pryszcze na twarzy, jak również pryszcze na plecach dla wielu młodych ludzi oraz dorosłych są ogromnym problemem. Mogą one spowodować utratę pewności siebie nawet u najtwardszych i najsilniejszych ludzi. Twarz to najbardziej uwidocznione i odsłonięte miejsce na ciele, a co za tym idzie- pryszcze na twarzy są najbardziej wstydliwe.

Archiwum

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. Po wielu testach stwierdzono, że metamizol jest to bardzo skuteczny lek przy walce z silnym bólem różnego pochodzenia. 500 mg substancji czynnej metamizol znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia.