| Tytuł: | Trądzik różowaty |
| Autor: | marcin 2.3.2011, 10:29 |
| Witam wszystkich. Czy zna ktoś dobry i sprawdzony sposób na pozbycie się trądzika różowatego?? Pozdrawiam Marcin | |
| Autor: | natalia 2.3.2011, 12:57 |
| idź do dermatologa. on oceni czy konieczne są antybiotyki czy nie. warto też przyjmować witaminę PP i B2 i ruthinoscorbin na naczynka. oczywiście odpowiednie toniki, kremy itd i takie podstawowe rzeczy, jak unikanie zmian temperatur, klimatyzacji, opalania, używek, ostrych potraw, czekolady to profilaktyka. | |
| Autor: | joanna 3.3.2011, 09:24 |
| Ja też cierpiałam na zapalenie około ustne po sterydach, po 2 miesięcznej znikło, ale teraz wróciło, chyba za dużo ostrych potraw jadłam. Krostki już poznikały na szczęście, tylko rumien nie chce zniknac i strasznie sucha skóra po metronidazolu. Kupiłam maść w aptece na suchą skórę Rokitoderm, ciekawe czy pomożxxx załamana bo już myślałam, że się pozbyłam tego na zawsze, najbardziej denerwujący jest ten wstrętny rumień,a jak mi jest gorąco to jest bardziej widoczny. A jak byłam przeziębiona i miałam gorączkę to od razu było go widać ale udało mi się ją zbić Pyralginą i wszystko wróciło do stanu przed gorączką | |
| Autor: | jacek 3.3.2011, 13:59 |
| ja polecam udać się do dermatologa i niech przepisze antybiotyki mi pomogły | |
| Autor: | konrad 4.3.2011, 08:22 |
| Ja też uważam, że najlepszym wyjściem jest antybiotyk. Żaden krem czy jakiś śmieszy peeling tutaj nie pomoże. Jedynym rozwiązaniem jest antybiotyk. Niestety kuracja trwa dość długo jednak przynosi efekty. Dobry jest także spirytus (specjalnie robiony w aptece ) lub co jest ostatecznością IZOTEK. Ja się poddałem takiej kuracji i podziałało . | |
| Autor: | marcin 4.3.2011, 10:52 |
| zapisałem się do dermatologa zobaczymy co on mi na to poradzi i czy będzie to skuteczna kuracja oby... | |
| Autor: | 25.5.2011, 12:30 |
| Ja byłam u dermatologa przepisał mi xxx i żel do mycia twarzy Cetaphil oraz Finacea żel i jest gorzej niż było co robić pomoóżcie | |
| Autor: | ula 25.5.2011, 12:36 |
| Czy jest jaki domowy skuteczny sposób na trądzik różowaty proszę o radę | |
| Autor: | marcel 21.7.2011, 13:01 |
| Ja stosuje Rozex do walki z trądzikiem różowatym, i naprawde działa! :) Polecam wszystkim. | |
| Autor: | Sonia 30.7.2011, 16:12 |
| Dopiero zaczynam leczenie i trochę nie jestem pewna czy się uda, tym bardziej, że sam lekarz powiedział mi, że ten rodzaj trądziku nie jest do końca uleczalny! Od kilku dni stosuję Rozex z polecenie dermatologa i znajomej. Narazie nie mogę nic więcej powiedzieć ale lek ma dobre opinie i jestem dobrej myśli. | |
| Autor: | basieńka 15.8.2011, 21:10 |
| ja też od niedawna stosuję rozex i jestem pełna nadziei że bedzie on skuteczny :) bo z tego co słyszałam to ma same pozytywne opinie | |
| Autor: | monika 25.9.2011, 16:31 |
| ja również stosuję rozex do walki z trądzikiem i w moim przypadku jest poprawa, lek jest naprawdę skuteczny :) | |
| Autor: | ladychic 27.10.2011, 17:38 |
| Dołączę się do wątku ale nie będę oryginalna :) Też od jakiegoś czasu używam Rozex. Mogę spokojnie polecić go do leczenia tego paskudztwa. Szerze mówiąc podchodziłam bardzo zrezygnowana i nieufna a ty takie miłe zaskoczenie. | |
| Autor: | piotruś pan 31.10.2011, 20:42 |
| moja koleżanka też stosuje rozex do walki z trądzikiem, i jest to naprawdę skuteczny lek | |
| Autor: | dorota 23.11.2011, 22:34 |
| witam wszystkich, ja też nie będę oryginalna.walczę z trądzikiem różowatym stosując wspomniany już wielokrotnie rozex i już po kilku tygodniach poprawa jest widoczna | |
| Autor: | Ania 28.12.2011, 09:08 |
| Trądzik różowaty to okropna i dokuczliwa choroba. Wiem o tym bardzo dobrze bo mi też dolega ta choroba. Ostatnio lekarz przypisał mi nowy lek rozex. Bardzo mi pomaga. Widzę wyraźną poprawę. Spróbuj sam. Sprawdziłam to na własnej skórze :). Powodzenia | |
| Autor: | Kaśka 28.12.2011, 09:58 |
| Jaki zbieg okoliczności ja także polecam rozex. Tak samo jak mój przedmówca :) | |
| Autor: | Paris 22.1.2012, 12:13 |
| Witam sedecznie. Jeśli chodzi o trądzik różowaty to rozex jest świetnym sposobem na pozbycie się trądziku różowatego. Polecam go gorąco zupełnie tak jak inni tutaj wpisani. Pozdrawiam Paris. | |
| Autor: | Zosia 9.2.2012, 13:48 |
| Hej, ja polecam rozex. Ale trzeba pójść do Dermatologa. Jeśli jednak zaleci rozex. To najlepiej używać go wedłg zaleceń lekarza. Pozdrawiam, Zosia | |

Krem na blizny
Jak powszechnie wiadomo od wielu lat na całym świecie panuje kult młodego i pięknego, niczym nie skażonego ciała. Cały czas przekonują Nas do tego wszystkie mass media, niezależnie od formy. Non stop jesteśmy bombardowani zdjęciami, reklamami, które kreują kanon piękna, do którego powinno się upodabniać. Obecnie nie zwraca się uwagi na ludzi, którzy swoje przykre historie mają zapisane na ciele w postaci blizn.
Trądzik jest chorobą skóry, która powoduje jej zmiany w postaci powszechnie znanych pryszczy. Jest to spowodowane nadmiernym wydzielaniem sebum – oleistej substancji zatykającej pory - przez gruczoły łojowe. Zmiany trądzikowe występują najczęściej na twarzy, plecach, klatce piersiowej i ramionach.
Pryszcze
Pryszcze na twarzy, jak również pryszcze na plecach dla wielu młodych ludzi oraz dorosłych są ogromnym problemem. Mogą one spowodować utratę pewności siebie nawet u najtwardszych i najsilniejszych ludzi. Twarz to najbardziej uwidocznione i odsłonięte miejsce na ciele, a co za tym idzie- pryszcze na twarzy są najbardziej wstydliwe.